KÖRNYEZETVÉDELMI TÖREKVÉSÜNK

Egy mondás szerint a faültetés legjobb időpontja tíz évvel ezelőtt volt. A második legjobb időpont ma van!

Az ipari termelés és a szennyező gázok kibocsátásának növekedésével légkörünk és környezetünk egészsége drasztikusan romlik. A világunkban mindenki saját autót akar, amiben egyedül akar utazni. Napjaink fogyasztói társadalma sűrűbben cseréli a mobilkészülékét, mint felmenőink az alsónemű ruhatárukat! Sajnos a termékeket oly módon gyártják meg, hogy belekódolják a lejárati időt. Létre tudnának hozni olyan villanykörtéket, amik 100 éven át világítanak. Ez jó lenne a társadalomnak és jó lenne a bolygónknak, de nem jó a gyártónak. Helyette olyan villanykörtét vehetünk csak, ami működik néhány hónapig, évig, majd felmondja a szolgálatot. A mai háztartási gépek sajnos néhány év alatt tönkremennek, és újat kell vennünk helyettük. A tervezett elavulás intézménye nagyon súlyos állapotot okoz, és ez a folyamat a meghirdetett elvekkel ellentétesen zajlik!

Jön egy új stílus és átbútorozzuk a lakásunkat, a régi bútorok pedig mennnek a szeméttelepre. Jelenleg általánosan megfigyelhető, hogy a nagy többség többet vesz el a világból, mint amennyit tesz érte: kifosztja az erőforrásokat, majd a hulladék szemetet visszadobja! Hova tart még ez a mértéktelen fogyasztás?! Mit tehetünk a világunk fenntarthatósága érdekében?

Néhányan multiplanetáris társadalomról álmodnak. Úgy képzelik, hogy ha a Földbolygó már élhetetlen lesz, az űrtechnológia által majd az emberiség a Marsra terjeszkedve folytatja életét. (A Mars bolygó átlagos felszíni hőmérséklete -63°C )

Mi arról álmodunk, hogy a társadalom egyszer megtanul fenntartható módon élni, megtanulunk etikus módon együtt élni a természettel, az erőforrásokkal, a bolygóval. Egy olyan működőképes civilizáció létrejöttét reméljük a Földön, melynek a működése fenntartható, melynek célja az élhető és működő státusz megtartása!

Emberi léptékkel nézve egyénként korlátozottak a lehetőségeink, de amire képesek vagyunk, azt kötelességünknek érezzük meg is tenni! A mi számunka az anyagok csak a szükségesség mértékében történő felhasználása, a szelektív hulladékgyűjtés és a lelkiismeretes fogyasztás mellett a faültetést tartjuk megvalósíthatónak és megfelelő hálának azért, amit a világtól kaphatunk.

Miért fontos fát ültetni?

TISZTA LEVEGŐT BIZTOSÍT!

A fa élete során szén-dioxidot lélegzik be, és oxigént lélegzik ki. A gazdasági tevékenységek mértéktelen üvegházhatású gázkibocsátásán túl az esőerdők, és úgy általában az erdők pusztítása, tarvágása, eredményeképp az addig szén-dioxid elnyelő területekből CO2 kibocsátó területeket hoznak létre. A fák amellett, hogy számunkra életfontosságú oxigént termelnek, a fotoszintézis során szén-dioxidot vonnak ki a légkörből.

A ZÖLDEBB KÖRNYEZETÉRT!

A fák árnyékot adnak, így a burkolt terek, utcák, illetve házak falai nem, vagy csak mérsékelten melegszenek fel, így elviselhetőbbé válik a meleg. A fás, parkos részek hőmérséklete akár 8-10 celsius fokkal is alacsonyabb lehet a napsugárzásnak kitett épületekkel szemben. A zöldfelületek, parkok látványa javítja az ott élők közérzetét, élhetőbbé teszik az urbánus életet, természetközelibbé varázsolják a mesterségesen épített környezetet.

EGÉSZSÉGÜNK FORRÁSA!

A klímaváltozás megállítása és a szén-dioxid megkötése mellett további értéket is adnak a fák az emberiség számára. Nagyon fontos az étrendünk átalakítása is, mert a nagyipari állattartás nagy kárt okoz, a földjeink 25 %-a takarmánytermelésre szolgál. A gyümölcsök rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, amik egészségünk fenntartásában elengedhetetlenek. Drámaian változó korban élünk, és nagyon jó látni, amikor egész nemzetek fognak össze a jó ügyért.

A faültetés komoly felelősségvállalás, hiszen egy több évtizedig vagy akár évszázadig növekvő élőlény sorsa múlik azon, hogy mennyire körültekintően járunk el – az utógondozásról nem is beszélve. A fák gondozása is kitartó munkát igényel, ami egy szükséges szintű hozzáértést és elkötelezettséget kíván.

Port és zajt szűrnek, levegőt tisztítanak, csökkentik a hőmérsékletet, tanítanak, gyógyítanak és nem utolsósorban gyönyörűek – a fák, az erdők kulcsszerepet játszanak földünk egészségének megóvásában. Nem véletlenül indult útjára számtalan mozgalom azzal a céllal, hogy ellensúlyozzák az épített felületek okozta károkat és visszazöldítsék a bolygót.

Mi, a NAP Tervező csapata elkötelezettek vagyunk abban, hogy a világunkat egy jobb és élhetőbb hellyé varázsoljuk. Vállalásunk, hogy a NAP Tervező teljes bevételének 10%-át fák ültetésére fordítjuk. (A termék bevezetése éppen csak elkezdődött, és már 2021. őszén 55db fa elültetésre is került.) Támogathatod törekvésünket a termékünk megvásárlásával, mely által egyben magadat is támogatod jobb Önmagaddá válásod által.

Tudj meg többet a NAP Tervezőről:

Itt tudod megrendelni: