10+1 EGYSZERŰ MÓDSZER A SIKERESEBB ÉLETÉRT

TIPPEK A SZEMÉLYES HATÉKONYSÁGOD NÖVELÉSÉRE

1. MINDEN NAPOD KEZDD AZZAL,
HOGY LEÍROD A LEGFŐBB CÉLJAIDAT!

Ez az egyszerű, könnyen rutinná váló napindító gyakorlat segít a fókuszod a céljaidon tartani. Kellő motivációt, lendületet és eltökéltséget ad már korán reggel, ezzel pozitívan befolyásolva a napodat. A papír alapú „célfüzet” használata segít az elköteleződésben önmagad felé, sokkal nagyobb fókuszt és mentális erőfeszítést igényel, ezáltal az általa gyakorolt hatás is sokkal nagyobb mértékű lehet, mintha erre is csak egy digitális felületet használnál.

A NAP Tervezőben minden napnak szentelt oldal azzal kezdődik, hogy leírod életed legfőbb céljait.

2. KÉSZÍTS IDŐBEOSZTÁST!

Az előre meghatározható tevékenységeidhez rendelj konkrét idő intervallumot. Ezáltal könnyebben átláthatóvá válik a napod, pontosan fogod tudni, hogy aznap miket is fogsz tenni. Ez megadja a sürgősség, valamint a szükségesség érzését, amely javítja a produktivitási képességeidet és szervezettebbé is tesz. Ezen feladatok vagy kihívások teljesítése pedig elégedettséggel tölt el.

Az ehhez szükséges kereteket a Tervező határidőnapló jellege alapvetően biztosítja.

3. TARTSD RENDBEN PÉNZÜGYEIDET!

Pénzügyeid rendszerezése, átláthatóvá tétele leveszi a pénzügyi aggódás terhét a válladról. A hiteleid kiiktatása, bevételeid, költéseid és szükséges kiadásaid nyomonkövetése tiszta képet ad jelenlegi pénzügyi helyzetedről. Ezen kapott kép alapján könnyebben meghatározhatod a szükséges lépéseket. Amíg pénzügyeiden aggódsz, az energiáidat nem tudod magasabb rendű feladatokra koncentrálni.

A Tervező kíváló lehetőséget ad a pénzügyeid átlátható rendszerezésére. A napló epilógus részében további rendkívül hasznos gondolatokat olvashatsz a pénzügyekről.

pénzügyek

4. PRIORIZÁLJ!

Egyes feladataid fontosabbak, sürgősebbek másoknál, míg más feladataid nem is feltétlenül annyira fontosak vagy sürgősek. A hatékonyságod érdekében feltétlenül szükséges a saját életed és céljaid mentén kialakítanod egyfajta fontossági sorrendet a tennivalóidban. Aszerint priorizálj, hogy melyikek elvégzése vagy el nem végzése milyen mértékű pozitív vagy negatív hatással lenne rád. Itt érdemes foglalkozni az életedhez nagymértékben hozzájáruló és az időrabló feladatokkal is. A napod nagyobb része szóljon azon feladatok elvégzéséről, amelyek hosszútávon hasznosak a számodra.

A napi priorizálásban a Nap Tervező a fontos és sürgős jelölőnégyzetekkel is segíteni fog.

5. TŰZZ KI KIS ÉS NAGY CÉLOKAT!

Az életcél jellegű főbb céljaid mellé határozz meg rövidebb időszakokra vonatkozó projekt jellegű célokat! Ezek napi szinten mozgásban tudnak tartani és elérésük közelebb visz a legfőbb céljaidhoz. Ezeken belül, határozz meg mérföldköveket és hozzájuk rendelt határidőt, amelyek aktuális teljesítésekor megjutalmazhatod magad. A jutalom elérésének vágya, valamint az időben közelebbi cél teljesíthetősége sokkal könnyeben teremt számodra fenntartható belső motivációt. Gondolj csak bele, ha negyedévente eléred egy-egy aktuális célod, akkor mi mindenre lehetsz képes egy élet alatt!

A NAP Tervező négy db. negyedéves cél kijelölésével segíti a haladásodat. Kevesebb nem használná ki a képességeidet, több pedig elaprózná a figyelmedet. Úgy tapasztaltuk, hogy az ideális 3-4 projektcél egy időben.

célkitűzés

6. ELLENŐRIZD A HALADÁSOD!

Napi és heti rendszerességgel kövesd nyomon a haladásod. Eredményeidet nagymértékben befolyásolja az, hogy mennyire vagy képes felismerni az esetleges hibáidat, mennyire vagy képes belőlük tanulni és mennyire vagy hajlandó a megfelelő lépéseket megtenni a változtatás érdekében. Ellenőrizd mely területeken hogyan teljesítettél, mikben merhetsz nagyobbat álmodni az eredményeid alapján, és melyeken szükséges nagyobb erőfeszítéseket tenned a sikered érdekében.

A Tervezőben napi, heti és negyedéves blokkokban értékelheted az előrelépéseidet a céljaid felé.

Az előre meghatározható tevékenységeidhez rendelj konkrét idő intervallumot. Ezáltal könnyebben átláthatóvá válik a napod, pontosan fogod tudni, hogy aznap miket is fogsz tenni. Ez megadja a sürgősség, valamint a szükségesség érzését, amely javítja a produktivitási képességeidet és szervezettebbé is tesz. Ezen feladatok vagy kihívások teljesítése pedig elégedettséggel tölt el.

Heti Önellenőrző Önfejlesztő mintaoldal

7. ERŐSÍTSD MEG A POZITÍV SZOKÁSAIDAT!

Törekedj új pozitív szokások kialakítására vagy a meglévők gyakorlására! Számtalan különböző egyéni cél elérésének ideje és minősége függ attól, milyen rendszerességgel, fegyelemmel és következetességgel tudod végrehajtani azokat a szokásokat, amelyek az áhított célhoz vezetnek. A pozitív szokások hatása az életedre több területen is megmutatkozhatnak. Egyesek révén egészségesebb, fittebb, mások révén intelligensebb leszel vagy éppen szakmailag fejlődsz.

A Nap Tervezőben kialakított szokáskövető kiemelkedő eredményességgel alkalmas arra, hogy a szokásaidat rendszerezd és napokra illetve hetekre bontott egységekben nyomon követhesd.

szokáskövető

8. OLVASS, FEJLESZD A SZAKTUDÁSODAT!

Az elmúlt 2 évben mit tettél, hogy előrébb lépj?
Ha boldogabb akarsz lenni, többet akarsz keresni, jobban akarsz kommunikálni, magabiztosabb szeretnél lenni, ezekre van megoldás. Az élet nagy problámái már meg vannak oldva mások által, és ezek a tudások napjainkban mind elérhetőek! Elvégeztél egy iskolát gyerekként, és azt hiszed, hogy az egész életedben elég lesz? Ha tudásod keveset ér a munkaerőpiacon, akkor dolgozz azon, hogy ezt növeld meg! Tekerd fel az életed a takaréklángról, ha elégedetlen vagy az életeddel!

A NAP Tervező segít felismerni azokat a fejlődési területeidet, amelyek szükségesek az előrehaladásod érdekében. Az Epilógus részében pedig tömör, instant motivácóit és hatékony instrukciókat találsz az életed előmozdításához.

olvasólista

9. VEDD MAGAD KÖRBE NAGYSZERŰ EMBEREKKEL!

A céljaidnak, értékeidnek, ideáljaidnak és szabaidős tevékenységednek megfelelően vedd magad körbe olyan emberekkel, akik hasonló érdeklődéssel vagy a tiedhez hasonló gondolatisságal rendelkeznek. Bizonyos céljaidat sokkal könnyebb elérni, ha olyanok társaságában haladsz az elérésükhöz vezető úton, akik szintén ugyanazt vagy valami hasonlót szeretnének elérni a saját életükben. A szabadidős tevékenységed megosztása valaki olyannal, aki szintén szívesen végzi azt, amit te magad is, kapcsolaterősítő jellegénél fogva könnyen lesz pozitív hatással a barátságaidra.

"Életünk összes hatásának, minden cselekvési motívumunknak körülbelül 85-95%-a szuggesztív befolyás eredménye. Érzelmi szuggeszciók azon emberek részéről, akikkel kapcsolatban vagyunk.
Minél szorosabb kapcsolatban vagyunk velük, annál inkább hatással vannak gondolatainkra és a jövőnkre!"

10. TÖREKEDJ AZ EGÉSZSÉGRE!

A tested és mentális állapotod csúcsformában tartása nagymértékben hozzájárul az életminőséged növekedéséhez. Ezt a sportolástól kezdve, az egészségesebb táplálkozásra való törekvésen keresztül a lelki egyensúlyod stabilan tartásán át tudod megtenni. Meditációval, testmozgással, kevesebb egészségre káros étel fogyasztásával, illetve a megfelelő tápanyagok, vitaminok, ásványi anyagok és bőséges folyadék bevitelével nagymértékben képes leszel javítani az egészségeden.

A NAP Tervező minden nap "megkérdezi", hogy az általad szükségesnek vélt módon törődtél-e az egészséged megóvásával. Emellett több hasznos cikket tartalmaz a témában.

+1. ÖNMAGADHOZ MÉRD A FEJLŐDÉSED!

A sikeres emberekből érdemes motivációt vagy módszereket meríteni, azonban mindenkinek egyéni és egyedi a fejlődési útja. Ne hasonlítgasd magad másokhoz, csakis a korábbi önmagadhoz! Elég, ha a tegnapi önmagadnál akarsz jobb lenni.
Ha nekivágsz egy 8000 méteres hegy megmászásának, ne azokhoz hasonlítsd magad, akik a 4200 méteres részén élik az életüket.

A Tervezőben levő feladatok elvégzésekor is törekedj arra, hogy tudatosítsd magadban: jelenlegi állapotod nem a végcél, csak egy pillanatnyi „helyzet” – amely megmutatja, hogy merre érdemes haladnod.

önfejlesztés felmérés önértékelés

Ha a fenti módszereket szeretnéd hatékonyan a mindennapjaid részévé tenni, akkor most lehetőséged van NAP Tervező segítségét kihasználni. Remek segítséget nyújt, hogy kihozhasd magadból a Benned rejlő lehetőségeket.

Tudj meg többet a NAP Tervezőről:

Ha kipróbálnád, itt tudod megrendelni: